GKV ArchitectsGKV Architects

ENTER

Wellness Center

New York, NY

9,000 square feet

Located in the Financial District of Manhattan, the Wellness Center is designed for a private financial institution that had an outdated doctor’s office and required a new clinic. One of the main goals of this project is to design a tranquil space that has a spa-like atmosphere, unlike that of a conventional medical practice, while incorporating a technical program of exam and procedure rooms, doctor’s offices, a physical therapy center, a laboratory, a nurse’s station, a reception area, a pantry and a conference room. Natural walnut and oak specified within the design warms up the space, porcelain tiles replace the typical sterile vinyl flooring and residential type lights and fixtures are featured to complete the illusion of nature underground.